Sari la conținut
cropped-MicroLab-1.jpg

Laboratorul de Analize Medicale efectueaza investigatii în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate în baza biletelor de trimitere emise de medicii specialiști sau medicii de familie.

Pentru punctul de recoltare  ( Str. G Baritiu nr 36) aflat la parter, în cadrul Ambulatoriului Spitalului de Obstetrica-ginecologie “Dr.I.A.Sbarcea” din Brasov

 • Programările se pot face la telefon 0368202002 între orele 11-14 , online pe site-ul www.maternitatea. ro sau direct la recepția laboratorului de luni până vineri in intervalul 11-14.
 • Programul de recoltare este de luni până vineri între orele 08:00-11:00.
 • Rezultatele se pot ridica de la recepția laboratorului între orele 11:00-14:00 de luni până vineri sau se pot trimite pe e-mail la solicitarea pacienților.

Info internare si externare

Internarea si externarea

Toate urgentele medicale se trateaza gratuit indiferent ca pacientul este asigurat sau nu, pe baza cartii de identitate sau a certificatului de nastere in cazul copiilor. Daca este cazul unei internari va rugam sa tineti cont de urmatoarele informatii:

Tipuri de spitalizare:

 • Spitalizare continua
 • Spitalizare de zi

Documente necesare pentru internare:

 • Dovada calităţii de asigurat
 • Biletul de trimitere de la medical de familie/ specialist de ambulator
 • Cardul de sanatate sau Adeverinta inlocuitoare de card

Informatii privind externarea:

La externare pacientul primeste o scrisoare medicala in care sunt specificate indicatii terapeutice, regim de viata si date privind dispensarizarea afectiunilor.

Totodată, pacientul este invitat la două consultații de recontrol după externare, în ambulatorul spitalului.

CE TREBUIE SĂ AI LA TINE IN VEDEREA INTERNĂRII PENTRU NAȘTEREA COPILULUI

Pentru mama:

Doua camasi de noapte (de preferat cele care permit alaptarea), prosoape, sapun si periuta de dinti, tampoane igienice, un pachet de vata medicinala, lenjerie intima de schimb, papuci.

Pentru copil:

Pampers sau similar = 6 buc/zi (nr.mediu de zile petrecute in spital 2-3 zile), un pachet de servetele umede, haine pentru momentul externarii, care trebuie sa fie spalate si calcate chiar daca sunt cumparate noi din magazine (body sau camasuta, costumas subtire de bumbac, caciulita si paturica).

In cazul ca externarea se face in anotimpul rece va recomandam sa aduceti si un costum si o caciulita groasa.

Pacientele au posibilitatea cazarii in saloanele cu confort sporit cu un pat sau doua paturi, contra-cost.

 • cartea de identitate a mamei
 • cardul de sanatate sau adeverinta eliberata de CAS (pentru dovada platii asigurarilor de sanatate)
 • copie dupa cartea de identitate a sotului si dupa certificatul de casatorie (necesare eliberarii certificatului constatator al nascutului)

Documente

Persoana responsabila cu protectia datelor:

Jr. Ioana Cotinghiu

Tel.:0368202012 Int.118

Email: juridic@maternitatea.ro

Recuperarea activa, stil sanatos de viata

Durerea cronică este larg privită ca reprezentând boala însăsi. Ea poate fi mult înrăutăţită de către factorii de mediu şi cei psihologici. Durerea cronică persistă o perioadă de timp mai lungă decât durerea acută i este rezistentă la majoritatea tratamentelor medicale. Ea poate şi adesea chiar cauzează probleme grave pentru pacient. Semnalele dureroase răman active în sistemul nervos timp de săptămani, luni sau ani. Efectele fizice includ tensiunea musculară, mobilitatea limitată, lipsa de energie şi schimbari în pofta de mâncare. Efectele emoţionale includ depresie, supărare, anxietate şi teama de reîmbolnăvire. O asernenea teamă poate împiedica persoana să revină la munca sa obişnuită sau Ia distracţiile sale.


Tratamentul durerii cronice de regula implică medicamente şi terapie. Medicamentele folosite pentru durerea cronica includ analgezice, antidepresive si anticonvulsivante. Diferite tipuri de medicamente ajută persoanele cu diferite tipuri de durere. De obicei folosiţi medicamente cu acţiune de lungă durată pentru durerile constante. Medicamentele cu acţiune de scurtă durată tratează durerile trecătoare.
Unele tipuri de terapie ajută la reducerea durerii dvs.
Fizioterapia (cum este stretching-ul) precum şi sporturile cu impact redus (cum sunt mersul pejos, înotul sau bicicleta) pot ajuta la reducerea durerii. Totuşi, prea mult sport sau deloc poate dăuna pacienţilor cu dureri cronice.
Terapia ocupatională vă învaţă cum sa vă adaptaţi ritmul şi cum să vă realizaţi sarcinile obişnuite astfel încat să nu vă dăuneze.
Terapia comportamentală vă poate reduce durerea prin metode (cum este meditaţia sau yoga) care va ajută să vă relaxaţi. Poate ajuta şi la scăderea stresului.


Stilul sănătos de viaţă
Schimbările de stil de viaţă sunt o parte importantă din tratamentul durerii cronice. Somnul adecvat noaptea i nu moţăitul ziva trebuie sa ajute. Renuntarea la fumat de asemenea, deoarece nicotina din tigări poate face ca anumite medicamente să fie mai puţin eficiente. Fumătorii au mai multe dureri decat nefumatorii.
Majoritatea tratamentelor pentru durere nu vă vor anula complet durerea. In schimb, tratamentul va reduce gradul de durere pe care îl aveţi şi de câte ori apare. Reabilitarea medicală cuprinde mijloacele complementare de refacere după o boală. Reabilitarea pacienţilor începe odată cu asistenţa medicală curativă, iar pentru pacienţii aflaţi în terapie intensivă această reabilitare începe chiar de la începutul perioadei de internare datorită posibilităţilor crescute de apariţie a complicaţiilor funcţionale pe toate aparatele şi sistemele generatoare de dizabilităţi.
Reabilitarea medicală este un proces continuu ce necesită abordarea multidisciplinară coordonată de către medicul de reabilitare, din această echipă faeând parte: fizioterapeutul, asistentul medical, terapeutul ocupaţional, ortezistul, logopedul, psihologul.
Reabilitarea precoce are rolul de a scădea perioada de spitalizare, de a scădea costurile spitalizării şi de a diminua nivelul resurselor medicale implicate.
Rolul recuperării medicale este acela de a preveni agravarea deteriorării fizice şi cognitive, de a arneliora funcţii şi de a preveni complicaţii ca: escarele, boala tromboembolitică, complicaţii respiratorii, impotenţa funcţională datorată mobilizării prelungite – modificări posturale, contracturi, spasticitate, leziuni nervi periferici, atrofii musculare, osificări heterotopice.

Prevenirea infectiilor nosocomiale

Acordam o importanta deosebita prevenirii infectiilor nosocomiale.

Infectia nosocomiala reprezinta o problema de sanatate publica, cu importanta deosebita in plan epidemiologic, clinic si economic.

O parte din aceste infectii sunt evitabile printr-un program eficient de control al acestor imbolnaviri. Activitatea de supraveghere si control a infectiilor nosocomiale se desfasoara conform Ordinului MS nr.1101/2016 privind aprobarea Normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate asistenţei medicale în unităţile sanitare si face parte din obligatiile profesionale ale personalului

Programe de sanatate

Programe de sanatate derulate începând cu anul  2015 de Spitalul Clinic de obstetrica ginecologie Brasov

Educatie pentru sanatate

RECUPERAREA ACTIVA A PACIENTULUI, MOBILIZAREA PRECOCE SI STILUL SANATOS DE VIATA AL ACESTUIA, CA ELEMENTE PRINCIPALE DE LUPTA IMPOTRIVA DURERII CRONICE

Scoala mamei

DISCUTĂM DESPRE

Alimentaţie, igienă, exerciţii fizice, relaxare, travaliu, naştere, respiraţie, alăptare, lăuzie, îngrijire nou-nascut, legislaţie etc.Alimentaţie, igienă, exerciţii fizice, relaxare, travaliu, naştere, respiraţie, alăptare, lăuzie, îngrijire nou-nascut, legislaţie etc.

Cursurile se desfășoară în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr.I.A.Sbârcea” Brașov Str.Gheorghe Barițiu nr 36 , et 8

CONTACT

Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie ” Dr. Ioan Aurel Sbarcea”

Str. Gheorghe Baritiu nr. 36
500025 BRASOV
URGENTE : 0368-20.20.33 .
AMBULATOR : 0368-20.20.32

SECRETARIAT: 0368 – 20.20.13
CAMERA DE GARDA 0368-202033

LINK-URI

COPYRIGHT

Toate informatiile si materialele folosite in acest site sunt rezervate in exclusivitate SCOG Brasov.

Folosirea oricarui text, imagine, sau articol din acest site fara acordul scris al institutiei este interzisa, sub protectia  legii dreptului de autor.

web design
Freeline Design