Sari la conținut
cropped-MicroLab-1.jpg

Laboratorul de Analize Medicale efectuează investigaţii în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate în baza biletelor de trimitere emise de medicii specialiști sau medicii de familie.

Pentru punctul de recoltare  ( Str. G Bariţiu nr 36) aflat la parter, în cadrul Ambulatoriului Spitalului de Obstetrică-ginecologie “Dr.I.A.Sbarcea” din Braşov

  • Programările se pot face la telefon 0368202002 între orele 11-14 , online pe site-ul www.maternitatea. ro sau direct la recepția laboratorului de luni până vineri în intervalul 11-14.
  • Programul de recoltare este de luni până vineri între orele 08:00-11:00.
  • Rezultatele se pot ridica de la recepția laboratorului între orele 11:00-14:00 de luni până vineri sau se pot trimite pe e-mail la solicitarea pacienților.

Rapoarte satisfacţie pacienţi

Raport satisfacţie pacienţi 2024

Istoric raport satisfacţie pacienţi

Chestionar satisfacţie pacienţi

Analiza chestionarelor de satisfacţie a pacientelor 

Info internare şi externare

Internarea şi externarea

Toate urgenţele medicale se tratează gratuit indiferent că pacientul este asigurat sau nu, pe baza cărţii de identitate sau a certificatului de naştere în cazul copiilor. Dacă este cazul unei internări vă rugam să ţineţi cont de urmatoarele informaţii:

Tipuri de spitalizare:

  • Spitalizare continuă
  • Spitalizare de zi

Documente necesare pentru internare:

  • Dovada calităţii de asigurat
  • Biletul de trimitere de la medicul de familie/ specialist de ambulator
  • Cardul de sănătate sau Adeverinţa înlocuitoare de card

Informaţii privind externarea:

La externare pacientul primeşte o scrisoare medicală în care sunt specificate indicaţii terapeutice, regim de viaţă şi date privind dispensarizarea afecţiunilor.

Totodată, pacientul este invitat la două consultații de recontrol după externare, în ambulatorul spitalului.

CE TREBUIE SĂ AI LA TINE ÎN VEDEREA INTERNĂRII PENTRU NAȘTEREA COPILULUI

Pentru mamă:

Două cămăsi de noapte (de preferat cele care permit alăptarea), prosoape, săpun şi periuţa de dinţi, tampoane igienice, un pachet de vată medicinală, lenjerie intimă de schimb, papuci.

Pentru copil:

Pampers sau similar = 6 buc/zi (nr.mediu de zile petrecute în spital 2-3 zile), un pachet de şerveţele umede, haine pentru momentul externării, care trebuie să fie spălate şi călcate chiar dacă sunt cumpărate noi din magazine (body sau cămăşuţa, costumaş subţire de bumbac, căciuliţă şi păturică).

În cazul că externarea se face în anotimpul rece vă recomandăm să aduceţi şi un costum şi o căciuliţă groasă.

Pacientele au posibilitatea cazării în saloanele cu confort sporit cu un pat sau două paturi, contra-cost.

  • cartea de identitate a mamei
  • cardul de sănătate sau adeverinţa eliberată de CAS (pentru dovada plăţii asigurărilor de sănătate)
  • copie după cartea de identitate a soţului şi după certificatul de căsătorie (necesare eliberării certificatului constatator al născutului)

Recuperarea activă, stil sănătos de viaţă

Durerea cronică este larg privită ca reprezentând boala însăsi. Ea poate fi mult înrăutăţită de către factorii de mediu şi cei psihologici. Durerea cronică persistă o perioadă de timp mai lungă decât durerea acută i este rezistentă la majoritatea tratamentelor medicale. Ea poate şi adesea chiar cauzează probleme grave pentru pacient. Semnalele dureroase răman active în sistemul nervos timp de săptămani, luni sau ani. Efectele fizice includ tensiunea musculară, mobilitatea limitată, lipsa de energie şi schimbari în pofta de mâncare. Efectele emoţionale includ depresie, supărare, anxietate şi teama de reîmbolnăvire. O asernenea teamă poate împiedica persoana să revină la munca sa obişnuită sau Ia distracţiile sale.


Tratamentul durerii cronice de regula implică medicamente şi terapie. Medicamentele folosite pentru durerea cronica includ analgezice, antidepresive si anticonvulsivante. Diferite tipuri de medicamente ajută persoanele cu diferite tipuri de durere. De obicei folosiţi medicamente cu acţiune de lungă durată pentru durerile constante. Medicamentele cu acţiune de scurtă durată tratează durerile trecătoare.
Unele tipuri de terapie ajută la reducerea durerii dvs.
Fizioterapia (cum este stretching-ul) precum şi sporturile cu impact redus (cum sunt mersul pejos, înotul sau bicicleta) pot ajuta la reducerea durerii. Totuşi, prea mult sport sau deloc poate dăuna pacienţilor cu dureri cronice.
Terapia ocupatională vă învaţă cum sa vă adaptaţi ritmul şi cum să vă realizaţi sarcinile obişnuite astfel încat să nu vă dăuneze.
Terapia comportamentală vă poate reduce durerea prin metode (cum este meditaţia sau yoga) care va ajută să vă relaxaţi. Poate ajuta şi la scăderea stresului.


Stilul sănătos de viaţă
Schimbările de stil de viaţă sunt o parte importantă din tratamentul durerii cronice. Somnul adecvat noaptea i nu moţăitul ziva trebuie sa ajute. Renuntarea la fumat de asemenea, deoarece nicotina din tigări poate face ca anumite medicamente să fie mai puţin eficiente. Fumătorii au mai multe dureri decat nefumatorii.
Majoritatea tratamentelor pentru durere nu vă vor anula complet durerea. In schimb, tratamentul va reduce gradul de durere pe care îl aveţi şi de câte ori apare. Reabilitarea medicală cuprinde mijloacele complementare de refacere după o boală. Reabilitarea pacienţilor începe odată cu asistenţa medicală curativă, iar pentru pacienţii aflaţi în terapie intensivă această reabilitare începe chiar de la începutul perioadei de internare datorită posibilităţilor crescute de apariţie a complicaţiilor funcţionale pe toate aparatele şi sistemele generatoare de dizabilităţi.
Reabilitarea medicală este un proces continuu ce necesită abordarea multidisciplinară coordonată de către medicul de reabilitare, din această echipă faeând parte: fizioterapeutul, asistentul medical, terapeutul ocupaţional, ortezistul, logopedul, psihologul.
Reabilitarea precoce are rolul de a scădea perioada de spitalizare, de a scădea costurile spitalizării şi de a diminua nivelul resurselor medicale implicate.
Rolul recuperării medicale este acela de a preveni agravarea deteriorării fizice şi cognitive, de a arneliora funcţii şi de a preveni complicaţii ca: escarele, boala tromboembolitică, complicaţii respiratorii, impotenţa funcţională datorată mobilizării prelungite – modificări posturale, contracturi, spasticitate, leziuni nervi periferici, atrofii musculare, osificări heterotopice.

Prevenirea infecțiilor nosocomiale

Acordăm o importanță deosebită prevenirii infecțiilor nosocomiale.

Infecția nosocomială reprezintă o problemă de sănătate publică, cu importanță deosebită în plan epidemiologic, clinic și economic.

O parte din aceste infecții sunt evitabile printr-un program eficient de control al acestor îmbolnăviri. Activitatea de supraveghere și control a infecțiilor nosocomiale se desfășoară conform Ordinului MS nr.1101/2016 privind aprobarea Normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate asistenţei medicale în unităţile sanitare și face parte din obligațiile profesionale ale personalului

Programe de sănătate

Programe de sănătate derulate începând cu anul  2015 de Spitalul Clinic de obstetrică ginecologie Brașov

Educație pentru sănătate

RECUPERAREA ACTIVĂ A PACIENTULUI, MOBILIZAREA PRECOCE ȘI STILUL SĂNĂTOS DE VIAȚĂ AL ACESTUIA, CA ELEMENTE PRINCIPALE DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA DURERII CRONICE

Școala mamei

DISCUTĂM DESPRE

Alimentaţie, igienă, exerciţii fizice, relaxare, travaliu, naştere, respiraţie, alăptare, lăuzie, îngrijire nou-nascut, legislaţie etc.Alimentaţie, igienă, exerciţii fizice, relaxare, travaliu, naştere, respiraţie, alăptare, lăuzie, îngrijire nou-nascut, legislaţie etc.

Cursurile se desfășoară în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr.I.A.Sbarcea” Brașov Str.Gheorghe Barițiu nr 36 , et 8

CONTACT

Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie ” Dr. Ioan Aurel Sbarcea”

Str. Gheorghe Barițiu nr. 36
500025 BRASOV
URGENȚE : 0368-20.20.33 .
AMBULATOR : 0368-20.20.32

SECRETARIAT: 0368 – 20.20.13
CAMERA DE GARDĂ 0368-202033

LINK-URI

COPYRIGHT

Toate informațiile și materialele folosite în acest site sunt rezervate în exclusivitate SCOG Brașov.

Folosirea oricărui text, imagine, sau articol din acest site fără acordul scris al instituției este interzisă, sub protecția  legii dreptului de autor.

Adaugă aici textul pentru subtitlu