Tăticii în Sala de Nașteri!

Încercând să revenim la normal și să ne bucurăm de momentele magice ce se petrec în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie ,, Dr. I. A. Sbarcea,, Brasov începând cu data de 01.06.2021 tații au posibilitatea de a asista la naștere. Momentul nașterii și Sala de Nașteri sunt un tărâm magic și un moment UNIC. Prezența și sprijinul tatălui în timpul travaliului și al nașterii sunt importante pentru succesul mamei în a avea o naștere naturală, normală. Este o combinație de elemente din mediul fizic (spital, moașă, doctor) cu care mama ia contact și elemnte emoționale pe care le experimentează, iar în momentul în care toate acestea produc echilibru și mama se simte în siguranță, în linște, se poate vorbi despre o naștere în condiții optime. De aceea, multe mămici doresc sprijinul partenerului în astfel de momente, alături de sprijinul personalului medical, în timpul sarcinii, al nașterii și în primele săptămâni după naștere. Participarea matură și asumată la naștere îi va permite tatălui să simtă la maximum momentul magic în care se naște copilul lui și să aducă pe lume copilul împreună cu partenera lui. Drept urmare venind în întâmpinarea mămicilor care au convenit cu viitorii tătici că doresc să fie însoțite, cu acordul medicului curant se pot bucura împreună de momentul nașterii copilului lor. Pentru că suntem încă într-o perioadă dificilă, după cea a epidemiei generate de virusul SARS CoV 2, tații au acces în sala de nașteri făcând dovada vaccinării cu cel puțin zece zile după rapel, dovada unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau  face dovada ca a trecut prin infecţia SARS-CoV-2 şi nu au trecut mai mult de 90 de zile de la confirmare și doar în prezența medicului curant care și-a dat acceptul participării tatălui la naștere.  

.

În situația nașterii prin operație cezariană – respectând condițiile mai sus enunțate tatăl are acces până la ușa sălii de operații și are posibilitatea de a-și vedea soția și copilul în momentul transferului acestora spre secția de terapie intensivă, respectiv secția de neonatologie.

Ulterior nașterii mămicile vor sta alături de copilaș într-o rezervă, respectând astfel regulile interne ale spitalului privind limitarea răspândirii infecțiilor asociate asistenței medicale inclusiv infecția cu SARS CoV 2, rezerva  pentru astfel de situații în care tatăl a asistat la naștere fiind de 300 de lei pentru fiecare noapte de spitalizare.